Ana Coman revine pe scena de la Expirat, joi, 17 august, după concertul SOLD OUT de lansare al celui de-al doilea album – Pretext.
 
Un pretext este o cale prin care din doi străini putem face suflete pereche. Un pretext poate fi un pahar de vin, pentru că, în contextul potrivit, devine mai mult decât un simplu pahar. Orele se scurg altfel în fața lui, iar aburii alcoolului nu încețoșează mintea, ci mai degrabă ne ademenesc să avem o fărâmă de nesăbuință de care cu toții avem nevoie uneori. Un pahar de vin e un pretext să ne apropiem. E un început, iar noi tânjim după începuturi. Un pretext e o cale prin care putem crea un „pentru totdeauna”, sau cel puțin o amintire atât de vie, încât ea să supraviețuiască pentru eternitate într-un cântec.
Deși cântă de mică, de abia prin 2018 Ana și-a dat seama că muzica este mult mai mult decât un hobby. A început în variantă acustică, voce și chitară, la Radio Guerrilla, în cadrul rubricii „Ana are cântec”. Ulterior, Ana început să-și lanseze propriile piese și a avut parte de o ascensiune rapidă, participând la mari festivaluri din țară. În 2020, ea și-a lansat primul album, „9 missed calls”.