Luna august a fost întotdeauna dedicată brizei mării, chitarei acustice și unei găști cu care să cânți la apus. Taking Back August aniversează trei ani de activitate, în același spirit, în cea mai libertină lună a anului!
 
Băieții, mereu în explorarea propriului stil, vor reinterpreta piesele în variantă acustică, pentru prima dată. Aniversarea va fi ceva cu totul diferit față de concertele pe care trupa le-a susținut până acum și vom avea parte și de câteva surprize. Ca de obicei, vor ieși din tiparele metalului. Într-un spațiu prietenos, relaxat și deschis, vom experimenta o altă emoție a genului muzical metalcore, una mai sensibilă și adaptată acelei atmosfere de Vamă, pentru care ne întoarcem an de an la mare.
 
Taking Back August și-a început activitatea muzicală în 2020, într-un climat de nesiguranță în industria muzicală. Totuși, determinați să își transmită mesajul cât mai clar și răspicat, Alex Precup (voce), George Moței „Giccu” (chitară lead), Alex Iliescu „Chuck” (chitară ritmică), Claudiu Ene (bas) și Gabriel Moroianu „Moro” (tobe), s-au apucat să pună cap la cap primele piese.
 
În septembrie 2021 formația a lansat EP-ul de debut „The Devil’s Crown”, de șase piese, care abordează un stil muzical mai agresiv, dar melodios și sensibil, de o energie debordantă. De atunci, trupa a urcat pe scenele de la Posada Rock Festival și Metal Gates și pe altele, din locuri cheie ale underground-ului bucureștean. A cântat în deschidere pentru mai multe nume mari din lumea rockului, precum Lord Of The Lost, E.M.I.L și Implant Pentru Refuz, și a luat parte la mai multe seri dedicate stilurilor mai agresive din sfera metalului. În prezent, lucrează la al doilea material discografic, primul single lansat în anticiparea acestuia fiind „Omega”, piesă publicată luna trecută.