SoundArt revine în atenţia publicului cu o ediţie specială în această toamnă, în care NAXATRAS din Grecia va urca pe scena clubului Quantic pe data de 20 octombrie, pentru noua porţie sănătoasă de stoner/hard rock/prog-psihedelic.

Concertul grecilor face parte din turneul PARALLEL REALMS TOUR 2023, concentrat pe 10 oraşe est-europene. Trupa va poposi şi în clubul Form Space din Cluj-Napoca, a doua zi după cel din Quantic Club, Bucureşti.

Desert Monks și Green Prophet cântă alături de Naxatras în Quantic Club pe 20 octombrie

Biletele se găsesc în reţeaua iabilet.ro. la următoarele preţuri:
Presale I: 60 de lei
În ziua concertului: 80 de lei

NAXATRAS

Este o trupă de hard-rock psychedelic din Grecia. Stilul trupei îmbină psihedelicul cu notele groove, riffuri grele şi solouri de chitară melodioase şi ample, toate piesele formaţiei având un puternic impact sonor din anii ’70.

Trupa s-a înfiinţat în anul 2012, iar în 2015, au înregistrat primul lor album. În etapele de înregistrare/mixare/masterizare ale albumului au fost folosite doar echipamente analogice şi toate piesele au fost interpretate în întregime live într-o singură zi.

„Naxatras” a devenit una dintre cele mai de succes lansări ale genului şi a primit o largă apreciere din partea criticilor şi a publicului. În 2016, au lansat al doilea album , intitulat „ÎI”, precum şi un EP.

În 2017, au lansat single-ul „All the Stars Collide Into a Single Ray” şi au înregistrat al treilea album, folosind tehnici complet analogice şi live. Albumul „III” a fost lansat în 2018, urmat de un material live captat într-un concert sold-out din Atena, care a avut loc la locaţia emblematică “Gagarin 205”.

Pentru al patrulea material de studio, Naxatras l-a recrutat pe multi-instrumentistul Pantelis Kargas pentru clape şi sintetizatoare. Artwork-ul este o creaţie a apropiatului colaboratorului de lungă durată, Chris RW, care a semnat grafică tuturor albumele lor. „IV” a fost lansat pe 25 februarie 2022.

Trupa şi-a dezvoltat o reputaţie pentru spectacole live pline de energie, combinând elemente de rock psihedelic/progresiv, stoner, funk, jazz, muzică electronică alături de estică trippy/psihedelica pentru a realiza o stimulare deplină a simţurilor.

Au făcut numeroase turnee şi au concertat în majoritatea ţărilor europene, inclusiv festivaluri precum Desertfest, Ozora şi Dunajam şi un turneu în Australia.

Omega Madness de pe cel mai recent album – https://youtu.be/WVlr2gP5jas
The Great Attractor live în Athens – https://youtu.be/f_2wYdk1j6U
Journey to Narahmon live în Athens – https://youtu.be/ViMUacBhBe8

DESERT MONKS

Desert Monks s-a format la sfarșitul anului 2015 la Atena, Grecia, cu scopul de a imbina o serie de aspecte muzicale sub un sound familiar imbinat cu elemente noi care sa ii ofere unicitate. Muzica lor se incadreaza la Alternative Rock si subgenurile sale, cu prezenta discreta a elementelor care deriva din preferintele si influentele fiecarui membru.

Asculta Mermaid Soup: https://youtu.be/pJWsUlOJBDM?si=Gidk_flT4mWbOj8k

Asculta Avalanches: https://youtu.be/awxC0rhRs4M?si=qx6Nnv2759ZnoU8A

Pagina oficiala de fb: https://www.facebook.com/desertmonks

Cel mai recent album: https://desertmonks.bandcamp.com/album/sympan

GREEN PROPHET

Green Prophet este o trupa de stoner/alternative metal din Bucuresti, ce amesteca elemente cu influente din diverse sfere muzicale. Piesele Green Prophet te poarta intr-o calatorie psihedelica si hipnotica, uneori prin universuri intunecate, cu transmiterea necesitatii acceptarii propriilor emotii si cedarea controlului in fata acestora. Pana in momentul de fata, trupa a lansat trei piese pe platformele de profil: “Vasal”, “Deluviu” (inclusiv clip video) si “Memento Mori”. In plus se lucreaza intens la finalizarea unui album de studio.

Asculta Deluviu: https://youtu.be/VzUooSdVFkU?si=4CrhvDS1W1fVLoVK

Asculta Vasal: https://youtu.be/_LxqOzNORn8?si=WB6W0Pm7wy17kwOj

Pagina oficiala de facebook: https://www.facebook.com/greenprophet.band

Pagina evenimentului pe facebook: https://www.facebook.com/events/252300920859009/