Akral Necrosis pregătește o seară specială dedicată stilului și ideologiei black metal. Evenimentul, cu acces limitat, avea loc pe 23 iunie în Hidden – The Social Space, un loc atipic, potrivit unei interacțiuni cât mai personale între cei prezenți și trupă. Cu o noua componență și piese în premieră, blackerii de la Akral Necrosis concertează într-un format conceptual, a cărui expresie se manifesta în mijlocul unui grup restrâns de fani ai zonei tenebroase a metal-ului.

Prezența va fi limitată la un număr de 50 de participanți, iar biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro la prețul de 50 de lei. Seara va fi alcătuită din următoarele momente:

– Dialog între Octav Necrosis și David Topală despre importanța radicalismului ca forță creativă în black metal.

– DaousDava, Black Metal and Dreamscapes – recital pian David Topală.

– Concert Akral Necrosis cu un setlist care conține piese noi.

– Revelatio Noctis – moment cheie al serii.

– Un playlist aparte de black metal pregătit de Octav Necrosis.

“Ne gândim de mult timp la această întâlnire și am ales chemăm pe terenul nostru. Hidden se află la un minut distanță de Fabrica Flaros, unde repetăm de peste zece ani, la Pyramid Studios. În zona am înregistrat “The Greater Absence”, la OsimetriC Studio. Am vrut Hidden-ul pentru e retras și concis, iar pe rafturile barului sunt tentații foarte diverse și deschise la dialog. Voiam altceva, așa am conceput o seară care ne provoacă din punct de vedere creativ fiindcă iese din tiparul clasic de concert și creează un anume tip de conexiune. E și o oportunitate de a privi în spatele cortinei pentru a descoperi chestii ce vor rămâne în umbră o vreme. Fără dezvălui prea multe, vor fi și audiții în premieră. Pe scurt, fi o seară excentrică, dacă tot e solstițiu cu Akral Necrosis. Despre muzică, David pregătește recitalul de pian de mai bine de 6 luni, iar noi avem de cântat pe viu niște material nou, alături de cel clasic. În noapte ne adâncim cu un playlist dubios, exclusivist zice: black metal fără trupe norvegiene și suedeze.”

Akral Necrosis este una dintre cele mai agresive și longevive trupe de black metal din România, având o activitate ce se desfășoară neîntrerupt din 2006. Înființarea trupei este rememorată de membrii săi ca un act de revoltă, inițial împotriva unei scene împotmolite în teme melodice și pasaje atmosferice interminabile, ulterior contra deplorabilei naturi umane. Sound-ul specific trupei combină elemente de black metal și thrash într-un asalt sonor impetuos și abraziv, cu incursiuni surpriză la graniță dintre consonant și disonant. Debutul de studio al trupei a avut loc în 2012 cu “Pandemic Dominion”, un album conceptual cu un titlu devenit profetic. În 2016, blackerii au continuat asaltul muzical cu “Underlight”, de data aceasta un material construit în jurul singurei certitudini a Viului.

“The Greater Absence” este al treilea și cel mai lung album Akral Necrosis, având o durată de ascultare de peste o oră. A fost primit cu recenzii favorabile în comunitatea metal-ului extrem și este considerat de vocea grupului, Octav Necrosis, fiind cel mai complex material lansat de trupă. David Topală e doctorand în Filologie la Facultatea de Litere a Universității din București. A publicat versuri, articole, recenzii și eseuri în reviste precum Dilema Veche, România Literară, Orizont, Viață Românească, Poetic Stand, Noise Poetry, O mie de semne. Prin contribuția adusă ultimului album Akral Necrosis, un poem care a ajuns în 3 piese, acesta face parte din familia foarte mică de colaboratori ai trupei. A apărut la podcastul American Aeon Byte Gnostic Radio într-un episod despre Emil Cioran.