MADRIGAL 60, în premieră la SPOTLIGHT Festival

În weekendul 21-23 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantinparticipă în premieră la a șaptea ediție a Spotlight – Festivalul de artă vizuală în aer liber organizat în București.
 

Desfășurată cu tema Geometry of the City, a șaptea ediție Spotlight, la care sunt așteptați peste 100.000 de participanţi, îşi propune să transforme geometria oraşului prin trei zile de spectacole de lumină, culoare şi sunet. Între 21 şi 23 aprilie, clădiri celebre din Bucureşti prind viaţă prin video mapping, locuri iconice sunt populate de instalaţii multimedia, iar statuile oraşului sunt animate prin proiecţii de light art. Traseul Spotlight din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piața Amzei și continuă de-a lungul acesteia până la Cercul Militar, cu o ultimă oprire în Centrul vechi, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.30 și se încheie la ora 23.00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2023 vor fi disponibile curând pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Astfel, Spotlight Festival 2023 marchează împlinirea a 60 de ani de existenţă ai Corului Madrigal cu o sesiune de video mapping pe fațada Teatrului Odeon, realizată de Mindscape Studio după un fragment muzical interpretat de celebrul ansamblu.
 
Participarea Corului Madrigal la acest eveniment reprezintă un element de noutate absolută, piesa „Sârba pe scaun” de Alexandru Pașcanu reprezentând universul sonor al momentului de artă vizuală.
 
Festivalul de artă vizuală în aer liber Spotlight oferă și anul acesta nenumărate experienţe multimedia, atât în spațiiconsacrate, cât şi în noi spații situate pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni.
Spotlight Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul MONUMENT for – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.
 
Evenimentul realizat de Corul Madrigal în cadrul Spotlight Festival 2023 se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.