DIPLOMA Show 2023 așteaptă înscrieri pentru ediția #10 a expoziției dedicate absolvenților de artă și arhitectură

  • Este deschis apelul de proiecte pentru DIPLOMA Show, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, care va avea loc anul acesta între 6 și 15 octombrie 2023.
  • Până la data de 9 iulie, absolvenții își pot înscrie online lucrările de diplomă pentru a fi prezentate la festivalul de la Combinatul Fondului Plastic.
  • DIPLOMA Show aniversează cea de-a 10-a ediție și pregătește un program amplu dedicat comunității artistice și publicului larg.
  • The Institute lansează apelul anual de înscrieri pentru DIPLOMA Show, un proiect prezentat de UniCredit Bank, și așteaptă până la 9 iulie lucrările de diplomă realizate de noua generație de artiști, arhitecți și designeri, absolvenți ai promoției 2023, ce urmează să facă parte din expoziția DIPLOMA în perioada 06 – 15 octombrie 2023, în București. 
  • Se pot înscrie în cadrul apelului absolvenți de licență și master din universitățile din toată țara, din departamentele de arte grafice, design, ceramică, foto-video, artă textilă, pictură, modă, scenografie, sculptură, arhitectură, peisagistică, urbanism sau alte specializări ale facultăților creativ-vocaționale. 

Mai mult decât 10 ani de proiect, suntem bucuroși să numărăm 10 generații de creativi români pe care i-am adus în fața profesioniștilor, colegilor din universități, a publicului larg. De-a lungul timpului, i-am văzut maturizându-se în industrie, i-am vizitat la propriile evenimente, câțiva ne-au devenit colaboratori, pe mulți îi revedem în zilele de festival. DIPLOMA Show s-a maturizat alături de ei și astăzi proiectăm cu curaj întâlnirea cu artiștii de mâine și poimâine. Apelul e deschis pentru toți dintre ei și îi invităm pe această cale să aplice și să ia parte la această experiență creată special pentru ei.

Aproximativ 100 de proiecte din cele înscrise vor fi selectate cu ajutorul unui board creativ format din peste 50 de specialiști, seniori consacrați din industriile creative și arte vizuale, de la designeri, artiști, manageri culturali până la galeriști, arhitecți și curatori. Ca o noutate anul acesta, pentru a marca cei 10 ani de existență Diploma, specialiștilor seniori li se adaugă și peste 20 de reprezentanți din universitățile din București, Cluj, Iași, Oradea și Timișoara.

Astfel, cele mai bune proiecte vor fi expuse și promovate în cadrul ediției a X-a DIPLOMA Show, care își propune să aducă împreună industriile creative, dar și să faciliteze conexiunea între noua generație de creatori și publicul larg. În acest sens, programul DIPLOMA Show din acest an va consta în DIPLOMA Fashion Show, un program de conferințe, petreceri, contexte de întâlniri și discuții dedicate comunităților creative și multe altele ce se vor desfășura la Combinatul Fondului Plastic.

Formularul poate fi completat aici până la 9 iulie 2023, iar regulamentul poate fi consultat aici.

Mai multe detalii se găsesc pe canalele de comunicare Diploma Show: website, Facebook sau Instagram.