Colecție de artă eclectică și fotografie experimentală la Celula de Artă în luna ianuarie

Celula de Artă - acumulare.colecție 3 I Daniel Loagăr_1
Celula de Artă - acumulare.colecție 3 I Daniel Loagăr_3

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

„Sunt un colecționar. Microbul mi l-a transmis bunicul meu: când aveam 8 ani, mi-a făcut cadou colecția lui de timbre interbelice. Nu se poate spune că au încăput pe mâini bune, pentru că le-am lipit cu aracet pe un caiet.

Mai târziu, mi-am adunat/strâns propriile colecții. De timbre, de reviste “Anticipația” și “Jurnal SF”, de cărți, camere foto pe film sau albume de artă.

În ultimii ani, o altă colecție a crescut organic în jurul meu – o colecție de artă compusă din lucrări dăruite de prietenii mei artiști. Dar, spre deosebire de cele de până acum, aceasta spune mai multe despre cum mă văd ceilalți decât despre felul cum mă percep eu. Astfel, nu am avut nicio influență, nu am putut controla direcția. Această colecție a crescut în cel mai pur spirit dadaist și va arăta, probabil, eclectic. Dar asta nu înseamnă că nu este a mea și că nu mă reprezintă.”, spune Daniel Loagăr.

Cea de-a treia acumulare de colecție prezentată în Celula de Artă aduce la un loc lucrări de la artiștii Alex Manea, Alexandra Baciu, Louis Kareem Jamal, Ioana Badea, Adelina Cîmpeanu, Denis Nanciu, Andrei Cornea, Anca Coller și Not Bob și, după vernisajul  care va avea loc pe 12 ianuarie, începând cu ora 19:00, va putea fi văzută oricând în galeria cu deschidere stradală, până pe 11 februarie.

Iar între 20 ianuarie și 24 februarie, în vitrina ce găzduiește ”artă în vizită” în cadrul programului Feat. Kulterra, se va putea vedea expoziția de fotografie experimental I a artistului vizual Marius Adrian, în care invită privitorii să își imagineze străzile orașului ca pe un teren de joacă pentru tot felul de siluete și umbre.

“La limita dintre real și ireal, dintre conștient și inconștient, este un spațiu unde realitatea obișnuită este suspendată, iar fiecare pas te poartă mai aproape de o lume a viselor.

Fotografiile mele sunt fragmente ale acestei lumi atemporale, care te fac să-ți explorezi atât granițele percepției, cât și simțurile ….”, povestește artistul.

Artistul vizual Marius Adrian este pasionat de video și de fotografie iar stilul pe care vrea să îl abordeze în demersurile sale fotografice este unul experimental, tocmai pentru a nu se bloca într-o singură paradigmă dar își dorește să aibă o constantă în a expune și a explora tot mai multe direcții.

De asemenea, până la finalul lunii ianuarie vor mai putea fi vizitate la Palatul Bragadiru din București expoziția cu vânzare Art for Christmas, ce aduce la un loc lucrări de la aproape 30 de artiști emergenți care au expus în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă în ultimii ani, și expoziția Fețele lui Venus a artistei Gizella Popescu.

Celula de Artă a debutat în 2017 ca un spațiu cu deschidere stradală, care și-a propus să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje; și în acest context, nemaiexistând o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră, în spațiul-vitrină de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezență de peste 6 ani pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 190 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri). Începând cu anul 2022, Celula de Artă și-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window în cadrul programului Feat. Kulterra, ce găzduiește ”artă în vizită”, dar și la Galeria Verticală din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România și la Palatul Bragadiru, grație sprijinului oferit de Bulevart.