A III-a ediție a WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc în Capitală, pe 9 și 10 septembrie

Cea de-a treia ediție WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc pe 9 și 10 septembrie, pe malul Lacului Floreasca din București (Calea Floreasca nr. 161 – 219). Inspirat de tradiții asiatice, WishFest este un eveniment dedicat tuturor vârstelor, ce propune un concept inedit și activități distractive pentru întreaga familie. Ediția din acest an aduce în

prim-plan:  lansări pe lac, în fiecare seară, de lampioane realizate manual și personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creație și activități educative pentru copii, tineri și adulți, muzică live și dansuri, pe ponton. Publicul se va bucura, de asemenea, și de un târg de produse realizate de designeri, desfășurat sub numele Dreamy Fair.

Programul WishFest se desfășoară sâmbătă și duminică, 9 și 10 septembrie, între orele 10:00 și 23:00, iar intrarea la festival este liberă.

Lansarea de lampioane

WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă și dorințelor, celebrează speranța și bucuria de a trăi. Evenimentul aduce în atenția publicului o tradiție thailandeză veche de peste 700 de ani: în fiecare toamnă, oamenii se bucură de sărbătoarea Loy Kratong, ocazie cu care lansează pe apă cosulețe decorate cu flori și lumânări și lampioane inscripționate cu dorințe și mulțumiri, care le vor conduce rugăciunile către cer. Lampioanele simbolizează noi începuturi. De aceea a apărut WishFest în România, pentru a sărbători speranța și bucuria de a trăi și pentru a trimite dorințele în univers pe calea esenței vieții, apa. Astfel, în fiecare dintre cele două seri ale festivalului, pe lacul Floreasca se vor lansa mii de lampioane.

Cei interesați să scrie o dorință, să lanseze un lampion și să îl lase să plutească pe lacul, cu ocazia evenimentului, pot achiziționa unul dintre pachetele WishFest (kit-uri) ce cuprind un lampion, un săculeț și un marker sau creioane colorate și carioci, fie pe site-ul evenimentului, aici https://bit.ly/3DNMNUg, fie direct în cadrul festivalului.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător. De aceea sunt luate  toate măsurile necesare pentru a proteja natura, astfel că toate lampioanele sunt create manual din materialebiodegradabile, iar seară de seară o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

Muzică și dans, pe fundal cu lampioane

Pe întreg parcursul WishFest, între 10:00 și 23:00, malul lacului Floreasca devin un spațiu de dans și socializare, cu spectacole de teatru dans, balet, muzică live, dar și petreceri pentru toate vârstele.

Activități pentru toată familia

Pe lângă lansarea de lampioane, WishFest înseamnă și o serie de activități educative și distractive, pentru întreaga familie.

Astfel, vor avea loc atât activități sportive, cât și creative ca:

  • workshop-uri de percuție, teatru și storytelling;
  • ateliere de personalizat lampioane;
  • ateliere de: pictură pe diverse suporturi, de realizare bijuterii, dreamcatchere și decorațiuni, tatuaje cu henna și codițe colorate

Nu vor lipsi nici vânătorile de comori (treasure hunt) la care pot participa toți membrii familiei, de la pici la bunici. De asemenea, cei mici se vor putea bucura și de activități legate de artele spectacolului: teatru, muzică și dans.

 Zeci de artizani expun la târgul Dreamy Fair

În cadrul WishFest va exista o zonă special amenajată unde se vor reuni artiști plastici, designeri și artizani ce propun publicului diverse produse, de la cosmetice homemade la accesorii și bijuterii pentru toate gusturile, de la haine de creator la cărți și jucării pentru copii, lucrate manual.

 Mâncare pentru toate gusturile

Pentru amatorii de mancare, WishFest va avea pregătită și o zonă de food, unde se vor putea degusta de la burgeri și pizza până la mâncăruri cu specific asiatic (preparate thailandeze, chinezești, japoneze și indiene), de la dulciuri tradiționale libaneze și înghețată artizanală până la plăcinte de casă și waffles. Cei însetați vor avea acces la: cocktailuri, limonadă, bubble tea, sucuri naturale, ceai și cafea de specialitate.

Programul WishFest detaliat (activități/ore) se va comunica pe platformele festivalului: