Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) se întoarce în sălile de cinema în perioada 𝟮𝟲 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 – 𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲.
 
🔮 Prezentată sub tema 𝐀𝐠𝐚𝐢𝐧𝐬𝐭 𝐀𝐥𝐥 𝐎𝐝𝐝𝐬, selecția de filme a celei de-a treisprezecea ediții explorează teme actuale, chestionând totodată felul în care supranaturalul continuă să modeleze imaginarul lumii contemporane.
 
🗨 ,,Anul acesta, ajunși la ediția cu numărul 13, ne-am întrebat – într-o notă ușor jucăușă – în ce fel pot să modeleze astăzi superstițiile, ritualurile, miturile și credințele imaginarul unei lumii globalizate și hiper-digitalizate?
Pornind de la conceptele de întâmplare (chance) și schimbare (change), cât și potențialul lor de a genera emancipare individuală și colectivă, filmele acestei ediții invocă în întunericul sălii de cinema figuri spectrale care bântuie la granița dintre trecut, prezent și viitor, dintre lumea naturală și cea supranaturală, servind ca oglindă uneori luminoasă, alteori întunecată a lumii în care trăim și a viitorului ei.” – Oana Ghera, directorul artistic BIEFF.