Festivalul Cobor între Stejari vă invită să descoperiți frumusețea pajiștilor seculare, să vă bucurați de muzică live și activități inedite și să vă relaxați în inima naturii. Organizat de Fundația Conservation Carpathia, evenimentul va avea loc în 22 și 23 iunie la Ferma de Biodiversitate Cobor, în pitorescul sat transilvănean Cobor, din județul Brașov. Biletele sunt disponibile pe LiveTickets.ro, oferind posibilitatea de a trăi o experiență de neuitat în minivacanța de Rusalii.

Cu o varietate de activități pregătite pentru participanți, festivalul își dorește să ofere o experiență captivantă pentru toți cei prezenți. Printre acestea se numără vizite la pajiștile cu puieții de stejari care abia prind rădăcini, tururi ghidate prin satul Cobor, precum și explorarea Fermei de Biodiversitate Cobor pentru a vedea Surle de stepă, câini din rasa Ciobănesc Carpatin și pensiunea de cai. Traseele de drumeție vor fi puțin diferite, astfel încât cei care au fost la prima ediție a festivalului să poată descoperi noi peisaje.

„Ne bucurăm să invităm iubitorii de natură și cultură la a doua ediție a festivalului Cobor între Stejari. Este o oportunitate unică de a redescoperi frumusețea tradițiilor transilvănene și a biodiversității locale într-un cadru spectaculos.” a declarat Victoria Donos, Director de comunicare și comunități, Fundația Conservation Carpathia.

În cele două seri de festival, curtea Fermei de Biodiversitate Cobor va fi animată de muzica live a Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast și a Tarafului de Caliu și Viorica.

Activitățile pentru copii și deliciile locale vor fi la ele acasă, oferind o experiență de vară memorabilă. Pe durata festivalului, participanții vor putea lua parte la un tur ghidat pe bicicletă (cost separat de biletul de acces în festival), să exploreze un mic târg cu meșteșugari și artizani locali, să admire o expoziție de fotografie și să se bucure de mâncăruri delicioase de la producătorii locali. Totodată, participanții sunt invitați să exploreze universul botanic și entomologic al Colinelor Transilvaniei într-un tur de cunoaștere și recunoaștere captivant.

Cei prezenți la festival  vor putea împărtăși aceste momente speciale cu cei dragi, trimițând cărți poștale direct de la eveniment, datorită parteneriatului cu Poșta Română.

NOU: filme despre natură la festivalul Cobor între Stejari

Stejarii și locuitorii săi (proiecție: 22 iunie, 21:30)

Această nouă producție franceză explorează universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru viețuitoarele care îl numesc „acasă”. Filmul ne poartă într-o călătorie prin viața acestui stejar și a viețuitoarelor din jurul său, pe parcursul celor patru anotimpuri. Spectatorii vor descoperi detalii ascunse ale naturii și vor înțelege mai bine rolul crucial al stejarilor în menținerea biodiversității pădurilor.

Arhitecții Naturii (proiecție: 23 iunie, 21:30)

Documentarul surprinde povestea reintroducerii castorilor și a zimbrilor în Munții Făgăraș, eforturile Fundației Conservation Carpathia și rolul esențial al acestor specii în refacerea ecosistemului. Filmul prezintă îndeaproape viața acestor animale în mediul lor natural, modul în care evoluează și impactul lor asupra peisajului și naturii din jur. Este o poveste captivantă despre restaurarea echilibrului natural și despre minunile lumii sălbatice.

Proiecțiile oferă o oportunitate valoroasă de a învăța despre importanța conservării naturii și respectului față de mediul înconjurător. Publicul este invitat să nu rateze aceste experiențe cinematografice unice, care cu siguranță îi vor inspira și informa.

Camping autentic în inima naturii la Ferma Cobor

Anul acesta, festivalul vine cu o noutate pentru iubitorii de experiențe autentice în mijlocul naturii și culturii locale: o zonă special amenajată pentru camping la Ferma de Biodiversitate Cobor. În grădina de la Casa de Oaspeți, nr. 21, participanții vor avea acces la apă nepotabilă și toalete ecologice, pentru o experiență confortabilă și respectuoasă cu natura.

Prețurile pentru camping sunt:

– 40 lei pe zi pentru corturi cu dimensiuni până în 2×2 metri

– 80 lei pe zi pentru corturi cu dimensiuni mai mari

Zona de camping nu dispune de prize electrice și dușuri. Parcarea mașinilor se va face în apropiere, dar nu direct în zona corturilor. Biletele pentru camping pot fi achiziționate de pe LiveTickets.ro.

Program festival

ZIUA 1: Sâmbătă – 22.06

◾️10:00 Turul satului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)

◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu (drumeție de aproximativ 4,5 ore)

◾️11:45 Tururi de plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)

◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată 2,5 ore)

◾️15:45 Tururi plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)

◾️17:00 Turul satulului Cobor(durată aproximativă 1,5 ore)

🎼 19:00 Concert Ana Coman

🎼 20:00 Concert Moonlight Breakfast

🎬 21:30 Proiecție de film – Stejarii și locuitorii săi

ZIUA 2: Duminică – 23.06

◾️10:00 Turul satului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)

◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu (drumeție de aproximativ 4,5 ore)

◾️11:45 Tururi de plante și insectei ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)

◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată aproximativă 2,5 ore)

◾️15:45 Tururi de plante și insecte ale Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 oră)

◾️17:00 Turul satulului Cobor (durată aproximativă 1,5 ore)

🎼 19:00 Concert Hanu’ cu Bragă

🎼 19:30 Concert Taraf de Caliu și Viorica

🎬 21:30 Proiecție de film documentar – Arhitecții naturii

Despre „Cobor între stejari”


Festivalul este realizat de Fundația Conservation Carpathia cu scopul de a pune în valoare pajiștile cu stejari seculari din jurul satului Cobor și de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundația Conservation Carpathia a demarat în anul 2019 un proiect de reconstrucție ecologică în zonă, plantând până acum 550 puieți de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor pășuni de stejar unice în Europa. Localitatea se mai distinge prin pășunile cu înaltă valoare naturală, dar și prin sura de stepă care a revenit aici prin eforturile Fundației Conservation Carpathia.

Prima ediție a festivalului Cobor între Stejari a fost premiată în cadrul „Galei Premiile Anului 2023 în Cultură la Brașov”, la categoria „Debut”.