ESTE FILM Festival revine în 2024: 29 mai – 2 iunie, ediția a opta

ESTE FILM Festival revine în perioada 29 mai – 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și ateliere pentru copii și adolescenți.

Anul acesta proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, Sala Oglinzilor de la Forumul German, Consomme Bistro, dar și la Cinema Arta, un spațiu care se încearcă a fi revitalizat cu această ocazie.

A opta ediție a festivalului va fi deschisă oficial de filmul belgian Here, regia Bas Devos, inclus în secțiunea Best of Europe. Proiecția va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 20.00, la sala mare a Centrului Cultural “Ion Besoiu” Sibiu. Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului, mai exact actorii de origine română Ștefan Goța, interpretând personajul principal masculin, și Alina Constantin.

Here spune povestea lui Ștefan, un muncitor român care lucrează în construcții și locuiește la Bruxelles. Chiar înainte de a pleca într-o vacanță acasă în România, Ștefan întâlnește o tânără belgiană, de origine chineză, care scrie o lucrare de doctorat despre mușchi și licheni. Atenția ei desăvârșită pentru ceea ce e aproape invizibil îl oprește în loc.

Filmul a obținut Premiul FIPRESCI și Premiul Encounters la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2023.

Biletele pentru întregul program al festivalului sunt disponibile pe platforma Eventbook (https://eventbook.ro/festival/este-film-festival-sibiu). Anul acesta se pot achiziționa și abonamente, o variantă foarte convenabilă pentru spectatorii care vor să vizioneze mai multe filme la un preț mai mic.

Programul va fi disponibil și pe www.estefilm.ro.

ESTE FILM Festival ediția 8 este un eveniment organizat de Asociația ESTE FILM.