Black Lilys (FR) • w/ Rana (RO) • 03.05 | Alternative • Culture • Expirat Club

Miercuri, 03.05.2023

Open doors: 20:00

Expirat, Halele Carol

Alternative • Culture prezintă turneul național BLACK LILYS (FR) în București, Brașov și Cluj.

Opening act: RANA (RO)

 Bilete disponibile prin IaBilet.ro:

→ https://www.iabilet.ro/site/event/85243

  • Early bird – 60 lei
  • Pre-sale – 70 lei
  • At the door – 80 lei

 Nu este permis accesul cu aparate foto profesionale.

  • Despre Black Lilys

La fel ca Phoenixul renăscut din cenușă, frații BLACK LILYS, mărturisesc cu mândrie rezistența prin muzica pop strălucitoare, echilibrând puterea și vulnerabilitatea. BLACK LILYS este, de asemenea, amestecul neted născut între acordurile de chitară ale lui Robin și vocea răgușită a lui Camille.

Inspirați de Agnes Obel, Bon Iver și Cocorosie, frații încep să scrie primele lor melodii în garajul tatălui lor. După aceea, totul urmează destul de repede, au început să facă un turneu în toată Franța și s-au trezit împărțind scena cu Pomme, The Dø, Pete Doherty, Zaz.

Evidențiind crăpăturile cu fire de aur, în maniera artei japoneze Kintsugi și susținuți de celebra recompensă franceză: Lagardère, au înregistrat în 2018 primul lor album BOXES, al cărui titlu „Nightfall” va fi ales pentru serialul Netflix „Elite” ajungând la peste 2 milioane de redări. Un album introspectiv, o adevărată geneză intimă a proiectului.

Bine primit de critici, acest prim opus definește contururile muzicii pop combinând nuanțe și contraste, susținând astfel identitatea duo-ului.

După ce au participat la spectacolul extraordinar „La grenouille avait raison” de James Thierré (nepotul lui Charlie Chaplin), frații încep să-și scrie noile cântece. Inspirați de marile văi din HighLands și de zilele ploioase, părăsesc Franța pentru a compune noul lor album în Scoția, încredințând mixajul norvegianului Odd Martin (cunoscut pentru colaborările sale cu Aurora sau Sigrid). Vocea lui Camille se deschide, chitara lui Robin sună amplificată, iar muzica lor de inspirație scandinavă capătă întregul ei sens.

Al doilea album, New Era, este lansat în 2022. Există ceva încântător și puternic în acest album, o puternică invitație la o conectare imediată cu sinele, precum și cu cei din jur. Cântece precum Invisible Strings și New Era (piesa omonimă) au o putere melodică incontestabilă, amestecând ritmuri epice și vocale. armonii la perfecțiune.

  • Despre RANA

Rana este o trupă de rock alternativ melancolic din Pitești ce a văzut lumina lumii în toamna anului 2016. Sunetul trupei se poate încadra de la alternative rock pănă la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordând uneori și teme sociale. Trupa a lansat single-uri precum Cer chinezesc sau Departe, iar în august 2022 a apărut EP-ul de debut Verde electric care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, în localitatea de baștină a trupei.

În prezent, trupa lucrează la cel de al doilea material discografic care o să iasă în toamna anului 2023, iar primul single intitulat Turist a ieșit pe 23 martie 2023.

Rana înseamnă:

Bogdan Tănăsescu – chitară și voce

Sebastian Iordache – tobe

Mihai Matei – bass

O poveste Alternative • Culture | powered by Wet Hard Seltzer și AQUA Carpatica.

Partener instituțional: Institutul Francez în România.