Vineri, 21 aprilie, vă așteptăm la un concert cu totul special în Fabrica. Cei de la Bucium pregătesc un show care încheie cu succes turneul de lansare a albumului “Zimbrul alb.” Povestea a început iarna în București și se termină într-o seară de primăvară caldă tot în același oraș. Fabuloșii băieți de la Taking Back August vor cuceri mințile metalcore.
 
Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.
Noul album „Zimbrul Alb” este unul conceptual și are ca temă astronomia populară. Dintotdeauna oamenii au fost fascinați de tainele cerului, stelelor, astrelor, întreaga spiritualitate și mitologie planetară bazându-se pe relația dintre oameni și ele. Nu există nicio cultură în care cerul să nu fie prezent. Ideea care s-a cristalizat la început a fost această galaxie imaginară – a zimbrului alb, care să conțină poveștile trupei.
Singura piesă deja compusă la acea vreme era „Greuceanu”, o poveste despre furtul Soarelui. Zimbrul este un animal cu o încărcătură simbolică profundă care a avut parte de numeroase mențiuni în creații populare românești și în narațiuni istorice autohtone. Cea mai cunoscută dintre acestea este legenda întemeierii Moldovei de către Dragoș care vânează zimbrul al cărui cap va ajunge să decoreze stema regiunii.
 
Taking Back August este o trupa de Modern Metalcore originară din București, ce a luat ființă în anul 2020 la inițiativa muzicienilor Alex Precup (voce), Claudiu Ene (bass), George Motei (chitară), Alex Iliescu (chitară) și Moroianu Gabriel (tobe).
În primii doi ani de existența, Taking Back August a avut parte de foarte multe experiențe și provocări, cum ar fi participarea la festivalurile Posada Rock și Metal Gates, iar solistul vocal Alex Precup, a participat și s-a clasat pe locul doi la Superstar România 2021! Primul single, “Welcome Home” a fost lansat în octombrie 2020 alături de un lyric video. Mesajul piesei, unul bine definit, a reușit să depășească, cu mult curaj, barierele impuse de așteptările ascultătorilor. După lansarea primului single, trupa a lucrat intens la primul material discografic, EP-ul, “The Devil’s Crown”, lansat în luna septembrie a anului 2021.
 
Formația a urcat pe scenă alături de cunoscută trupa germană Lord Of The Lost dar și de autohtonele White Walls, Implant Pentru Refuz sau E.M.I.L. În prezent, cei 5 componenți ai trupei compun piesele ce vor face parte de pe primul album de studio, album ce va vedea lumina zilei la sfârșitul anului 2023.