De: Duncan Macmillan
Cu: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu
Regia: Nicolae Constantin Tănase
Scenografia: Adeline Andreea Bădescu
Durata: 1h 30m (fără pauză)

LUNGS nu este un manifest, deși poate fi văzut și așa, LUNGS nu este moralizator, deși poate fi văzut și așa, LUNGS nu este entertainment, deși poate fi văzut și așa, LUNGS este artă în esență.

Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală.

Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

Textul LUNGS a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan”, Premiile Off West-End și nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru”, Theatre Awards UK (2012).

Spectacol selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2016.

SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI!

PREMII:

Premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Teatru Independent Blue Theatre, 2016

SELECȚIE CRONICI:
« Montarea lui Nicolae Constantin Tănase (regizor al lungmetrajului Lumea e a mea) are o esență de natură cinematografică care constă într-o emoție construită prin gesturi reținute, puține, neteatrale și mizează pe montajul pe care și l-ar putea face orice spectator în minte (…) Între Denisa Nicolae și Liviu Romanescu se creează o chimie perfectă, nedisimulată, reușind împreună să transmită senzația de fragilitate a lumii noastre interioare, dar și a celei de necuprins. » (Yorick)