UrbanEye Film Festival ajunge la ediția aniversară de 10 ani!

UrbanEye Film Festival sărbătorește ediția aniversară de 10 ani cu tema provocatoare „Încotro?”, între 8-12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco. Acest moment aniversar reprezintă o ocazie de introspecție și perspectivă. Privind înapoi la realizările și provocările noastre, ne uităm acum în viitor curioși și cu speranță. Această ediție te invită să explorezi schimbările care au modelat orașele noastre, modul în care societatea se redefinește și marile provocări globale ale momentului. În definirea acestei ediții am avut în gând  trei direcții principale.

10 ani de UrbanEye

De-a lungul acestui deceniu, ne-am dedicat promovării și analizei temelor urbane prin proiecții de film, am facilitat discuții profunde, am unit comunități diverse și am contribuit la creșterea colectivă a conștientizării importanței urbanismului. Pas cu pas, ne-am consolidat ca platformă de dialog și explorare, cu scopul de a implica cetățenii în dezvoltarea orașului.

Bucureștiul în dinamică

Ultimii zece ani au adus schimbări semnificative pentru capitală. Peisajul urban s-a transformă, inițiativele civice au luat avânt, iar evoluția și regresul au mers mână în mână. În acest context, UrbanEye dorim să fie un catalizator al schimbării pozitive, provocând orașul și locuitorii săi să devină mai responsabili și implicați.

Un microcosmos într-o lume în schimbare

Într-un moment în care provocările globale, de la schimbările climatice la crizele politico-economice, se multiplică, festivalul urmărește să ofere o perspectivă echilibrată, dezvăluind atât utopiile cât și distopiile prezentului și viitorului.

Această ediție va pune în centrul atenției filme care ilustrează viziuni legate de viitorul mediului construit  atât ale arhitecților contemporani cât și  de acum 100 de ani, inițiative independente care urmăresc schimbarea orașelor,  filme inedite de arhivă despre București În plus, vor fi activități de explorare directă a spațiului printururi ghidate  în case de patrimoniu și activități pentru copii și tineri.Vă așteptăm să vă alăturați în această călătorie de redescoperire a orașelor și a potențialului lor transformator, între 8 – 12 noiembrie la Cinema Elvire Popesco și nu numai!