Superstarul artei contemporane cucerește Vestul!

Prima expoziție Art Safari la Arad, cu ocazia redeschiderii Muzeului de Artă, este semnată de artista Irina Dragomir.

  • După ce s-a bucurat de un succes răsunător la Art Safari ediția 9, expoziția personală a artistei Irina Dragomir, „Roșu, galben și albastru”, curatoriată de Alexandru Rădvan, își începe itinerariul prin țară; 
  • Prima oprire este la Muzeul de Artă Arad, chiar cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, în perioada 10 mai-31 iulie. Este, de altfel, prima expoziție pe care Art Safari o organizează la Arad;
  • Pe lângă expoziția semnată de artista Irina Dragomir, vizitatorii muzeului se pot bucura de Galeria de Artă Românească și de expoziția Onisim Colta (1952 – 2022).

Ne bucurăm că putem să aducem una dintre cele mai de succes expoziții marca Art Safari în vestul țării, cu ocazia redeschiderii Muzeului de Artă. Mulțumim Muzeului de Artă Arad pentru inițiativa de a crește accesul publicului din vestul țării la arta contemporană românească de prestigiu și suntem onorați de invitația pe care ați adresat-o Art Safari, ce marchează o etapă nouă în cadrul parteneriatului care ne leagă încă de la prima ediție din 2014. Irina Dragomir este o artistă-fenomen, în plină ascensiune, care s-a remarcat încă de la absolvirea Universităţii de Artă din Bucureşti prin arta numită «figurative pop». Abia așteptăm să vedem ce reacție vor avea vizitatorii din Arad.

Cum au ajuns lucrările Irinei Dragomir la o creștere fulminantă a cotei de piață

Irina Dragomir este astăzi unul dintre cei mai colecționați artiști români și reprezintă o voce importantă pe scena artei contemporane europene. A cucerit inimile vizitatorilor Art Safari rapid, lucrările ei fiind ca un pansament în perioada tulbure a pandemiei în care ne aflam când numele ei a început să devină sonor. Irina a expus pentru prima dată în cadrul unei expoziții de grup dedicate artei Supercontemporane la ediția Art Safari din 2019. Publicul s-a îndrăgostit de lucrările ei, regăsindu-se în mesajele distincte transmise de artistă și fiind atras de paleta de culori folosită.

În 2022, Art Safari a găzduit prima sa expoziție personală, „Roșu, galben și albastru”, curatoriată de Alexandru Rădvan, profesorul artistei și, la rândul lui, un artist apreciat. Expoziția a adus în atenția publicului lucrări create special pentru această expoziție, precum și opere și din colecții private.

Interesul pentru lucrările mele a crescut începând cu 2019. În acel an, dar și în 2021, arta mea a împânzit tot orașul pentru a promova cel mai important eveniment din domeniul artelor vizuale din România, Art Safari. Picturile mele au apărut pe afișe imense care îmbrăcau clădirile, pe autobuze și chiar pe cartele de metrou. În niciun caz nu puteau fi ignorate.

Culoare, putere și feminitate

Irina este o artistă atipică. La vârsta de 30 de ani a dat admiterea la Universitatea Națională de Arte din București și a început să se dedice din ce în ce mai mult timp pasiunii sale.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice.

Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

Cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Românească, expoziția de mare succes de la Art Safari, „Roșu, galben și albastru”, se va vedea la Muzeul de Artă Arad, în perioada 10 mai – 31 iulie 2023. Iubitorii de artă sunt așteptați în număr cât mai mare să admire lucrările semnate de Irina Dragomir. Accesul publicului este pe bază de bilet.