Programul AMESTEC, ediția a doua - Festivalul unde atingi cerul – între 18 și 20 august, în inima Bucovinei

Într-o reîntâlnire a autenticității și a creativității, AMESTEC, festivalul care îmbină muzica și artele în satul Deluț, comuna Fundu Moldovei, județul Suceava, se pregătește să transforme această vară într-o experiență de neuitat. Organizat de asociația Amestec, fondată de un grup de prieteni legați de locurile natale și dornici să readucă în prim-plan frumusețea Bucovinei, evenimentul aduce în prim-plan o sinergie captivantă dintre tradițional și contemporan.

După un debut fulminant în vara anului 2022, când prima ediție a adus în scenă farmecul inconfundabil al Bucovinei și o reîmprospătare a tradițiilor, festivalul AMESTEC se pregătește să revină în perioada 18-20 august, cu o nouă doză de energie și creativitate. În acest an, participanții vor avea oportunitatea de a se bucura de o varietate impresionantă de activități desfășurate în mijlocul naturii autentice a Bucovinei.

În timpul celor trei zile de festival, AMESTEC va găzdui o serie de evenimente și ateliere care să satisfacă toate gusturile și generațiile. Printre acestea se numără un performance teatral coordonat de Horia Suru și Bianca Temneanu, care va purta publicul printr-o călătorie în timp și spațiu, aducând pe scenă 10 actori talentați din țară.

Muzica este inima festivalului AMESTEC, iar această ediție promite să ofere momente unice de încântare. Pe scena celei de-a doua ediții vor urca artiști apreciați din industria muzicală românească, precum Macanache, Argatu’, Sllash & Doppe, Vlad Dobrescu, Carbon, DJ Sauce, Chiribaw, Bea, Madliquid și mulți alții. Ritmurile lor captivante vor face publicul să vibreze în armonie cu magia Bucovinei.

Pasionații de artă vor avea ocazia de a explora universul creației, participând la workshop-uri variate. De la prelucrarea argilei sub îndrumarea Anei Georgescu, creatoarea brandului Mărgeluşa, la ateliere de dansuri tradiționale sub coordonarea lui Bogdan Ciumău, nepotul tezaurului viu Dorin Cocârță, și ateliere de caligrafie oferite de Argaia Design, festivalul AMESTEC acoperă o gamă diversificată de arte și activități.

Dar AMESTEC este mult mai mult decât muzică și artă. Pentru cei dornici de activități fizice, festivalul pregătește un teren de joc amplu, inclusiv un triatlon de Bucovina plin de provocări și distracție, precum și activități de echipă, de la volei la curse de cărat fân sau de alergat în saci, la beer-pong și tankroll.

Mai mult decât atât, zonele de relaxare, atelierele de creație și o serie de activități inedite, de la plimbări cu faitonul autentic bucovinean la diminețile de yoga sub cerul senin, vor asigura o experiență holistică pentru toți participanții.