Gala Premiilor UNITER văzută de...

actorii Raluca Aprodu, Pavel Bartoș, Vlad Bârzanu, Claudiu Bleonț, Richard Bovnoczki, Ilona Brezoianu, Ada Galeș, Carol Ionescu, Lucian Ionescu, Iulia Lazăr, Rodica Mandache, Cabiria Morgenstern, Șerban Pavlu, Alina Petrică, Oana Pellea, Ana Bianca Popescu, Alexandru Potocean.

Vă invităm să urmăriți un serial de opinii despre Gala Premiilor UNITER, difuzat ca prefață a ediției din acest an, eveniment care va avea loc în data de 27 mai 2024, ora 19.00, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, transmis direct pe www.uniter.ro.  

Actorii fac o analiză caldă, prietenoasă și deschisă a evenimentului, răspunzând unor întrebări mai mult sau mai puțin provocatoare: Ce premiu ar trebui să existe? Ce sens au premiile pentru actori? Aveți o poveste amuzantă de la Gala UNITER? Sau una neamuzantă, dar care să merite povestită? Cui îi țineți pumnii, în mod special, la această Gală și de ce? Dacă ați putea modifica un lucru la gală, care ar fi acela? Sincer, care-s emoțiile pe care le simți la gală, atunci când ești nominalizat? Vă supărați când pierdeți? Urmăriți de obicei Gala UNITER? De ce da, de ce nu? Care au fost reacțiile în teatru când au fost anunțați nominalizații din acest an?

Fiecărui actor îi este dedicată câte o zi, pe parcursul căreia îi putem urmări opiniile despre evenimentul teatral al anului, prin difuzarea mai multor reel-uri. Dacă le-ați omis pe pagina de Facebook a UNITER, https://www.facebook.com/UNITERoficial, vă invităm să le accesați pe contul de YouTube al UNITER, https://www.youtube.com/@UniterRomania .

Reel-urile sunt gânduri din interiorul teatrului și din spatele cortinei evenimentului, devoalate de actori care au fost sau nu au fost nominalizați, care au mai fost premiați sau n-au primit niciun premiu în Gală. Gânduri care ne invită ca atunci când urmărim evenimentul să reflectăm la toate aceste întrebări și la toate răspunsurile pe care artiștii le-au exprimat sau doar le-au sugerat printr-un zâmbet sau printr-o privire, dar cu dezinvoltură și cu mare bucurie.

Până pe 1 martie, puteți cumpăra Abonamente Early Bird în valoare de 120 de lei disponibile deja pe Eventbook.ro. Abonamentul include acces la toate proiecțiile, petrecerile și evenimentele conexe ale festivalului.

După 1 martie și pe toată perioada festivalului, biletele pot fi cumpărate online de pe eventbook sau fizic de la casele cinematografelor:
• Abonament Full Fest – 150 de lei (include acces la evenimentele conexe ale festivalului)
• Abonament 5 intrări – 80 de lei
• Billet individual – 20 de lei
• Bilet 2+1 (cumperi 2 bilete individuale și al treilea îl primești gratuit, pentru o altă proiecție) – 40 de lei

Preț redus (elevi, studenți și seniori)
• Abonament Full Fest redus – 120 de lei (include acces la evenimentele conexe ale festivalului)
• Abonament 5 intrări redus – 60 de lei
• Bilet individual redus – 15 lei
• Bilet 2+1 redus (cumperi 2 bilete individuale și al treilea îl primești gratuit, pentru o altă proiecție) – 30 de lei
*persoanele cu dizabilități și copii sub 12 ani au intrare gratuită
• Abonament online: 120 de lei (festivalul online are loc în perioada 10-30 Aprilie și prezintă o selecție redusă de filme din programul fizic)

GALA PREMIILOR UNITER, a XXXII-a ediţie, evenimentul de acordare a premiilor teatrului românesc pentru anul 2023 va avea loc luni, 27 mai 2024, începând cu orele 19.00, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, revenind în Capitală după trei ani de călătorie în alte comunități din țară. Evenimentul de acordare a premiilor teatrului românescu pentru anul 2023 va fi precedat de evenimentul de covor roșu, de la ora 18.00, când surprindem sosirea artiștilor și a partenerilor Galei, eveniment transmis LIVE pe conturile de YouTube și Facebook ale UNITER și pe site-ul uniter.ro. Spectacolul Galei se transmite în direct pe uniter.ro și TVR Cultural începând cu orele 19.00.