Filmul “O dimineață minunată/Un beau matin” intră de săptămâna următoare în cinematografe

Un beau matin, este un film de Mia Hansen-Løve, cu Léa Seydoux și Melvil Poupaud, prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Quinzaine des réalisateurs. Filmul și-a adjudecat premiul Europa Cinemas. Pelicula va fi lansată în cinematografe la sfârșitul lunii martie și va rula în București și alte 16 de orașe din țară. Este o poveste fermecătoare prin umanismul și empatia care inundă ecranul. Filmul atinge multe subiecte relevante pentru societatea contemporană (echilibrul între datoriile socio-familiale și nevoile personale, reconcilierea unor emoții opuse, dificultățile unei mame singure).

Sinopsis: 

Sandra, o tânără mamă care își crește singură fiica, își vizitează periodic tatăl care suferă de o boală neurodegenerativă. În timp ce ea și familia ei se luptă cu consecințele acestei boli, Sandra reia legătura cu Clément, un prieten pe care nu l-a mai văzut de ceva vreme. Deși el este căsătorit, cei doi încep o pasionantă poveste de dragoste. 

Impresii din presă: 

”Léa Seydoux este uluitoare în O dimineață minunată, al Miei Hansen-Løve, un portret delicat despre iubire, pierdere și complexitatea maternității. O dimineață minunată se oprește pentru a savura bogăția senzorială și emoțională de a fi în viață, tristețea filmului fiind poate un contrabalans necesar pentru bucuria oferită.” (Richard Lawson, Vanity Fair) 

”Regizoarea oferă cel mai bun film al său din ultimii ani, făcând ceea ce a făcut întotdeauna cel mai bine: o poveste umanistă despre când să iubești și când să renunți.” (Rory O’Connor, The Film Stage) 

”Pentru un film încărcat de durere, <O dimineață minunată> surprinde cu o concluzie despre valoarea de a merge mai departe și de a profita de oportunitățile pe care ți le dă viața. În mijlocul întunericului, este reconfortant să ți se reamintească faptul că zorii vin întotdeauna.” (Thomas Floyd, The Washington Post) 

❖ ”O dimineață minunată este minunat de echilibrat, convingător și emoționant.” (Manohla Dargis, New York Times) 

❖ ”Acest film al lui Mia Hansen-Løve – cu Léa Seydoux în rolul unei mame văduve care are grijă de tatăl ei bolnav – vă va frânge inima.” (Emily Zemler, Observer) 

”Pentru cine a urmărit-o pe Mia Hansen-Løve din anii acelui măiastru Père de mes enfants (2009), Un beau matin ajunge la noi astăzi, într-un 2022 atât de zbuciumat, cu calmul unui tovarăș din generală, care știe cum să te ia în ciuda distanței și a blank-ului instalat între voi de atunci. Sunt puțini cineaști care să mai garanteze această experiență acum – ca un refugiu intim și neproblematic, surprinzător de statornic în ciuda timpului –, și de aceea cred că filmele lor au ceva cu adevărat terapeutic.” (Victor Morozov, Films in Frame)