Crima este a mea/ Mon crime, crimă și mister într-o fabuloasă comedie franțuzească de François Ozon, din 6 octombrie în cinema

Omagiu adus comediei bulevardiere, noul film al al cunoscutului regizor François Ozon duce feminismul modern în Parisul anilor ‘30. Cu o distribuție admirabilă, în care se regăsesc generații diferite de actori francezi, Ozon spune cu ritm și umor povestea a două tinere care se aliază împotriva unui sistem nedrept cu femeile. Crima este a mea/ Mon crime este distribuit de Independența Film, din 6 octombrie în cinematografe.

Crima este a mea/ Mon Crime, ultimul film din trilogia în care se regăsesc 8 femmes și Potiche, a înregistrat peste 1 milion de spectatori în Franța și este o adaptare liberă după piesa de teatru din 1934, „Mon crime”, de Georges Berr și Louis Verneuil. Teatral, cu un aer retro și delicios de pertinent, filmul lui Ozon are în distribuție actori de marcă ai cinematografiei franceze precum Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier, alături de cele două tinere protagoniste, Nadia Tereszkiewicz (câștigătoare a unui premiu César pentru debut în Les Amandiers) și Rebecca Marder (Simone, Une jeune fille qui va bien).

În aceste vremuri de depresie colectivă, am simțit nevoia de a combate realitățile dure ale prezentului cu o poveste jucăușă și lejeră. M-am îndreptat spre comedie, cu schimburi de replici rapide și situații dramatice ciudate și neașteptate, care provoacă protagoniștii. Am simțit că asta e modalitatea ideală de a spune povestea, ca o farsă tandră și ironică, jucând absurdul și îmbrățișând teatralitatea.

Paris, anii ’30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător celebru, care a încercat să profite de ea, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare. Având-o pe Pauline, colega ei de cameră, drept avocată, Madeleine are parte de un proces de senzație, în care convinge jurații și obține o sentință favorabilă, care o propulsează direct pe prima pagină a ziarelor, dar și pe scenele la care visa.

Crima este a mea/ Mon crime va avea premiera în cinematografe 6 octombrie, distribuit de Independența Film.