CALEIDOSCOP - Ediția II
Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului
3 IUNIE - 3 SEPTEMBRIE 2023

Asociația Culturală Sub Stejar lansează cea de a doua ediție a proiectului cultural “CALEIDOSCOP – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului“. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU prin Planul Național de Redresare și Reziliență și Cofinanțat de Orașul Târgu Lăpuș.

Pe toată durata vacanței de vară, copiii și adolescenții din Țara Lăpușului sunt invitați să participe la o mulțime de activități creative care să le stimuleze imaginația și curiozitatea: ATELIERE DE CREAȚIE/ TEATRU/ FILM/ FOTOGRAFIE/ CONCERTE, EXPOZIȚII, chiar și o PARADĂ A COPIILOR pe străzile orașului! Toate evenimentele se vor desfășura în aer liber, în orașul Târgu Lăpuș, sub un stejar bătrân și plin de povești, devenit deja reper cultural în zonă și punct de intâlnire pentru copii, părinți și bunici.

11 ARTIȘTI faini invitați din București, Brașov, Cluj și Baia Mare vor poposi în Maramureș pentru a împărtăși din secretele lor celor mici în cadrul unor ateliere de creație pline de tâlc. Copiii vor avea ocazia să lucreze cot la cot cu artiști păpușari, fotografi, actori, regizori de film și de teatru, artiști plastici, coregrafi, muzicieni!

Cred că nu sunt singura persoană care asociază vacanța de vară cu bunicii, cu mersul la țară și tolănitul în iarbă sau la umbra copacilor. Vreau să ofer copiilor puțin din ceea ce și mie mi-a oferit acest spațiu în copilărie, să deschid la propriu curtea bunicilor mei și să invit la umbra acestui stejar tare drag mie, copii dornici să asculte povești frumoase, așa cum doar bunicii știau să le spună. Povești care deschid ochii, mintea și imaginația, povești fermecate în care orice este posibil! Nu uitați, părinți, bunici, și voi ați fost cândva copii! Suntem entuziasmați și copleșiți de faptul că proiectul din acest an este în sfârșit finanțat și sprijinit de un număr atât de mare de susținători. Vă mulțumim că timp de aproape 2 ani de zile ați avut încredere în noi."

PROGRAMUL ATELIERELOR
3 -11 iunie
INIȚIERE ÎN ACROBAȚIE AERIALĂ
 
25 iunie – 2 iulie
 ATELIER DE DANS CONTEMPOFUN!
 
10 – 16 iulie
ATELIER DE INIȚIERE ÎN FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ
ART CUBES – ARTĂ PLASTICĂ PE ÎNȚELESUL CELOR MICI
 
24 – 30 iulie
CARTONIADA – ATELIER DE HÂRTIE VIE
ATELIER DE POVEȘTI NESCRISE  – PĂPUȘILE ASCUNSE DIN GRĂDINA TA
JOACĂ ÎN STRADĂ – CADRU DE EXPERIMENT AL PERFORMANCE-ULUI STRADAL
ATELIER DE ACTORIE: STATUILE PRIND VIAȚĂ
 
 
7-13 AUGUST
ATELIER DE FABRICAT POVEȘTI MUZICALE
 
28 AUGUST – 3 SEPTEMBRIE
FABRICA DE FILM – ATELIER DE POVEȘTI FILMATE
 
13 IUNIE – 29 AUGUST
ȘAH MAT, JOC ȘI JOACĂ!  – CURSURI DE INIȚIERE ÎN ȘAH
 

ACCES GRATUIT în limita locurilor disponibile! Înscrierea la ateliere și evenimente,  informații despre invitați, echipă cât și programul complet al proiectului pe pagina www.substejar.ro și pe www.facebook.com/substejar începând cu 22 mai!