Avataruri hristice în titluri de celebre din opere a 6-a conferință organizată de Fundația Calea Victoriei și dirijorul Tiberiu Soare

Fundația Calea Victoriei și dirijorul Tiberiu Soare vă invită la cea de-a 6-a conferință, intitulată Avataruri hristice în titluri celebre din opere, care va avea loc în luni, 3 aprilie, de la ora 19:00, în elegantul palat Cesianu – Racoviță, actualul sediu al Galeriilor Artmark.

În luna în care ne pregătim pentru marea sărbătoare a Învierii, Fundația Calea Victoriei vă invită să descoperim personaje din istoria operei care trec dincolo de tipologiile clasice, eroi şi eroine în căutarea binelui, adevărului, absolutului, dincolo de orgoliile personale, de luptele pentru putere, seducţie sau control.

În galeria personajelor notabile din istoria operei întâlnim deseori caractere puternice, relaţii antagonice, poveşti de iubire, trădare şi multă pasiune. Câteodată, însă, întâlnim câte un personaj luminos, a cărui serenitate radiază asupra întregii muzici, ridicând-o pe aceasta deasupra afectelor omeneşti.

Acestor eroi le este dedicată întâlnirea din seara zilei de 3 aprilie, de la ora 19:00.

Palatul Cesianu-Racoviţă, actualul sediu al Galeriilor Artmark, se află în centrul Bucureştiului şi în vecinătatea celor mai importante repere culturale ale oraşului: Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Central Universitară.

Dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai iubiţi şi talentaţi muzicieni români, este colaborator al Fundației Calea Victoriei din anul 2008. De-a lungul celor 15 ani a susținut, la inițiativa Fundației Calea Victoriei, numeroase conferințe despre muzica clasică și personaje din opere celebre, evenimente care s-au bucurat de mare succes la public, cum ar fi: seria de 10 conferințe „Cum să ascultăm muzica”, seria de 13 conferințe de la Opera Națională București „Pentru ce mergem la Operă?” și cele 6 conferințe organizate la Artmark în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023. Ca rezultat al acestor conferințe, Fundația Calea Victoriei, a publicat două volume foarte apreciate de public – „Pentru ce mergem la Operă” și „Nouă povești muzicale”. De asemenea, Tiberiu Soare dirijează orchestra Symphactory Orchestra la Concertele Extraordinare de Anul Nou, organizate de Fundația Calea Victoriei. În prezent, Tiberiu Soare este dirijor la Opera Naţională Bucureşti.

Această serie de evenimente este realizată cu sprijinul Midas Electronics.