Apollo111 Teatrul lansează prima ediție a concursului de dramaturgie OFF-STAGE

Apollo111 Teatrul a lansat pe 1 februarie prima ediție a concursului de dramaturgie OFF-STAGE, un proiect prin care invită artiști din România să propună texte pentru spectacole de teatru care pot fi jucate la Apollo111 în orice spațiu, mai puțin pe scena de teatru. Certuri pe scări, nopți haotice în club sau despărțiri înghesuite la fumoar, orice idee este binevenită în cadrul OFF-STAGE #1. Vor fi alese trei texte câștigătoare care vor fi puse în scenă sub forma unor spectacole lectură, iar unul dintre acestea va rămâne în repertoriul Apollo111. În plus câștigătorii vor primi fiecare câte un premiu în valoare de 500 euro.

Juriul care va alege textele câștigătoare este format din Ilinca Prisăcariu, regizoare, dramaturgă și manager cultural, Luiza Mihăilescu, regizoare de teatru, Ioana Bugarin, actriță, Bogdan Theodor Olteanu, dramaturg și regizor, și Alex Mircioi, dramaturg și producător la Apollo111 Teatrul.

Propunerile trebuie să conțină o biografie scurtă a autorului, un sinopsis, o argumentare și un fragment din text. Acestea trebuie trimise către alex@apollo111.ro, termenul limită fiind 28 februarie. Câștigătorii vor fi anunțați la mijlocul lunii martie. Detalii pe Facebook și Instagram Apollo111.

Peste 10,000 de spectatori au trecut pragul Apollo111 Teatrul, un record pentru un teatru indepedendent

În cei peste șase ani de la înființare la Apollo111 Teatrul s-au pus în scenă 15 producții de teatru proprii și co-produse, și s-au jucat peste 100 de reprezentații ale spectacolelor care au adus în sala de teatru mai mult de 10.000 de spectactori, un record pentru un teatru independent.

În această perioadă Apollo111 a devenit un reper pentru industria culturală și creativă nu doar din București, ci și din întreaga țară, dar s-a și conturat ca un spațiu neconvențional interesat de promovarea tinerilor artiști sau a celor aflați la debutul carierei lor, fie că vorbim de regizori, producători sau actori.

Printre cele mai de succes spectacole jucate la Apollo111 Teatrul se numără Medea’s Boys care are deja peste 50 de reprezentații la activ, în regia lui Andrei Măjeri, dar și alte spectacole precum Disco’89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu (r. Catinca Drăgănescu), Taximetriști și Sara / Mara (r. Bogdan Theodor Olteanu).