Tango & more la Casa Filipescu-Cesianu!

Petreceți un weekend plin de pasiune și inspirație, în ritmuri de tango, cu ateliere creative pentru toate vârstele și muzică, în grădina secretă de pe Calea Victoriei!

În acest weekend, avem o invitație specială la relaxare și răsfăț pentru voi! Cea mai frumoasă grădină de pe Calea Victoriei, cea a Casei Filipescu-Cesianu, se va transforma în locul de întâlnire al iubitorilor de frumos – exact, voi! Așa că, luați-vă toți prietenii și un coș de picnic, iar noi vă așteptăm cu artiști ce vor susține concerte live (tango, instrumental, pop), ateliere creative și multă bună dispoziție.   

Explorați grădina muzeului liberi, fără formalități, doar cu zâmbete și voie bună. Intrarea este liberă!

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 13:00, prietenii de la MindHub București Unirii îi invită pe cei mici la Atelierul de educație digitală și robotică, pentru a explora lumea fascinantă a tehnologiei. Începând cu ora 15:00, Editura Usborne și Fanbook vă așteaptă la un Atelier pentru cititori și un Club de lectură, care va include și o sesiune de face painting, ocazii minunate pentru copii să își dezvolte creativitatea și să învețe lucruri noi. Un alt atelier de neratat este cel al coronițelor de flori, unde Laura vă așteaptă să vă relaxați în timp ce creați. După-amiaza continuă cu un moment de muzică live pentru suflet: recitalul de nai și chitară clasică, susținut de Renata Ionescu & Mihail Petre (ora 16:00). De la ora 17:00, Alexandru Nucă & Maxim Belciug vor susține un concert de tango și chitară, plin de ritmuri și armonii pasionale.

Duminică, 9 iunie, vă așteptăm de la ora 10:30, împreună cu copiii, la spectacolul de teatru „Cei trei purceluși” al Caravanei cu Spectacole. De asemenea, ne revedem cu MindHub București Unirii, Editura Usborne și Fanbook în cadrul atelierelor creative, dar și cu Renata Ionescu & Mihail Petre pentru recitalul de nai și chitară clasică, sub copacii umbroși ai grădinei. Încheiem ziua cu un concert acoustic, pe ritmuri pop, al Melissei Antonesi (începând cu ora 17:00).

  • Muzeul Nicolae Minovici, lângă Gara Regală Băneasa
Evenimente la Muzeul Nicolae Minovici (8-9 iunie, 10.00 – 18.00)

8 iunie
10:00 – 18:00: Vizitarea Vilei & Muzeului Nicolae Minovici.

10:00: Sesiune Yoga (Ramona Sima, intrare liberă, rezervă-ți locul aici).

11:00 – 16:00: Atelier de educație digitală & robotică (MindHub București Unirii).

12:00 – 15:00: Atelier coronițe florale (Atelierele Laurei, 35 lei / participant).

12:00 și 15:00: Tur Ghidat (Ionuț Banu, 23 lei / participant, maxim 20 locuri, luați-vă bilet online de aici).
9 iunie

10:00 – 18:00: Vizitarea Vilei & Muzeului Nicolae Minovici.

11:00 – 16:00: Atelier de educație digitală & robotică (MindHub București Unirii).

12:00 și 15:00: Tur Ghidat (Ionuț Banu, 23 lei / participant, maxim 20 locuri, luați-vă bilet online de aici).

La Muzeul Nicolae Minovici, puteți descoperi colecția de artă populară și povestea unui vizionar pragmatic. Expoziția este deschisă de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Tarifele sunt următoarele: 13 lei pentru adulți și 6 lei pentru biletele reduse. Intrarea este gratuită pentru preșcolari și pentru persoanele cu dizabilități. Biletele pot fi achiziționate numerar la intrare sau online pe site-ul muzeului.
    • Palatul Suțu, Universitate
    8-9 iunie la Palatul Suțu
    8 iunie
    11:00 – 16:00: Atelier de educație digitală & robotică (MindHub București Unirii).
    9 iunie
    11:00 – 13:00: Recital pian copii (Iliana Velescu & MMB, acces gratuit, în limita spațiului disponibil).
    11:00 – 16:00: Atelier de educație digitală & robotică (MindHub București Unirii).

    Descoperiți la Palatul Suțu expozițiile deschise în această perioadă! Vă așteptăm să vizitați:
    • Expozițiile tematice: „Gheorghe Marinescu – o viață dedicată muncii, științei, progresului”, „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, „Arta gliptică: secretele gemelor antice”, „Leacuri și remedii din drogheriile bucureștene. O călătorie arheologică în secolul XIX”, „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”
    • Expoziția permanentă „Timpul Orașului”
    • Expoziția outdoor „Reflexiile Bucureștiului”, autor Octavian Pavel
Avem pentru tine și câteva recomandări de evenimente și expoziții, care se întâmplă în București, în acest weekend. Nouă ne-au cam făcut cu ochiul, ție?

Biblioteca Națională a României, Bulevardul Unirii nr. 22
Immersive Bucharest: Being Van Gogh | From Monet to Kandinsky. A Revolutionary Art
Descoperiți fascinanta lume a pictorilor moderniști prin intermediul celor două expoziții imersive alternative – “Being Van Gogh” și “The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky”, prezente la București. Experimentați contactul cu arta unor pictori precum Vincent Van Gogh, Claude Monet, Paul Cezanne, Eduard Munch, Vasili Kandinsky și alții printr-un spectacol unic de proiecții HD, muzică și efecte speciale.
  • „Being Van Gogh”: 7 – 13 iunie | „The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky”: 31 mai – 6 iunie & 14 – 16 iunie.
  • Program de vizitare: luni-vineri: 12:00 – 20:00; sâmbătă-duminică: 10:00 – 20:00. Durata unui spectacol: O oră, spectacolele încep la oră fixă, ultimul spectacol începe la ora 19:00.
  • Biletele se pot achiziționa online aici

American Independent Film Festival
Un festival de film, cultură și lifestyle american care își propune să folosească popularitatea cinematografului, dar și a valorilor culturale propagate de acesta, pentru a îndeplini obiective culturale, educative, de formare, profesionale și umanitare, în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ.
  • Locații: Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului
  • Perioada: 7 – 13 iunie
  • Biletele se pot achiziționa online aici. Încasările sunt donate ONG-urilor.
 
Anca Poterașu Gallery, Str. Popa Soare nr. 26
Expoziția „Ecology of the After Life”
Expoziția explorează întrebările legate de existența umană, știință, natura și ecourile acțiunilor noastre, prezentând lucrări de Aurora Király, Delia Popa, Iosif Király, Ioana Cîrlig și Matei Bejenaru.
  • Expozția poate fi vizitată până la 1 iulie, program: marți-vineri: 11:00-18:00; sâmbătă: 12:00-19:00.