Iubitul festival JAZZ IN CHURCH revine la Biserica Lutherană din București, pentru a noua ediție. Ca în fiecare an, în programul festivalului se vor regăsi diferite proiecte de jazz și muzică contemporană.

Ediția aceasta aduce un omagiu lui Django Reinhardt, părintele jazz-ului manouche și unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani ai tuturor timpurilor. Astfel, festivalul este deschis de Bireli Lagrene: un copil-minune, care a depășit cu brio testul maturității. Lagrene s-a afirmat continuu ca un muzician din ce în ce mai imperios în lumea chitarei și a jazz-ului, unde acum este recunoscut ca unul din cei mai mari chitaristi ai lumii.

Unul dintre cele mai speciale momente va fi concertul Sokratis Sinopoulos Quartet. Sinopolous este un maestru contemporan al lirei. Cu o interpretare delicată și nuanțată, muzicianul poate cu ușurință să depășească granițele genurilor în jazz și clasic, în timp ce rămâne fidel tradițiilor populare din Grecia și Marea Mediterană. ”Când cântă Sokratis Sinopoulos, pot vedea toată istoria vibrând cu sunetele străvechi ale coardelor.”, declara reputatul muzician de jazz Charles Lloyd. Abia așteptăm să ascultăm acest concert în spațiul acustic perfect al Bisericii Lutherane din București.

 

Ultima seară se încheie cu un trio în care se dezlănțuie muzica lui Django. Theo Ceccaldi împreună cu fratele său, Valentin (violoncel) și Guillaume Aknine (chitară) abordează lucrările lui Django Reinhard, completându-le cu propriile lor compoziții. Trio-ul revizitează motive, imagini și fragmente din Jazz Manouche, împletindu-le cu idei și sunete originale.

Program Jazz in Church

ZIUA 1: Joi, 18 aprilie – ora 19:00

Bireli Lagrene – Franța (ghitară)

Thierry Lang / Heinri Känzig / Andi Pupato Elveția (pian, contrabass, percuție)

ZIUA 2: Vineri, 19 aprilie – ora 19:00

Vince Abbracciante Trio – Italia (acordeon, ghitară, contrabass)

Sokratis Sinopoulos Quartet – Grecia (liră, pian, contrabass, tobe)

ZIUA 3: Sâmbătă, 20 aprilie – ora 19:00

Andrei Petrache – România (pian)

Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă)

Antonello Salis – Italia (pian / acordeon)

ZIUA 4: Duminică, 21 aprilie – ora 19:00

Régis Huby / Bruno Chevillon / Michele Rabbia – Franța / Italia (vioară, contrabass, percuție)
Théo Ceccaldi / Valentin Ceccaldi / Guillaume Aknine – Franța (vioară, violoncel, ghitară)