Cea de-a X-a ediție Balkanik Festival – Home of World Music va avea loc între 8 și 10 septembrie, la Grădina Uranus și pe strada Uranus
 
Balkanik Festival – Home of World Music, eveniment recunoscut la nivel internațional pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, se întoarce între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus, pentru a sărbători aniversarea de 10 ani.
 
*Balkanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.
Cea de-a X-a ediție a evenimentului aduce cu sine o componentă nouă – Balkanik Street Fair pe strada Uranus, care în weekend-ul 8-10 septembrie se închide pentru mașini și se deschide pentru o călătorie fascinantă prin cultura și tradițiile creative regionale, printr-un târg de artizanat și meșteșuguri reinterpretate, jam sessions, ateliere și diverse activități care completează și oferă amploare festivalului. Înscrierile pentru expozanți sunt deschise până pe 10 august, la adresa de e-mail vendors@balkanikfestival.ro.
 
Balkanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte, iar la cea de-a X-a ediție, organizatorii au lansat Manifestul Balkanik, pentru a exprima valorile care conturează evenimentul:
„De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani vedem multiculturalism – Adică oameni care știu versurile, chiar dacă nu cunosc limba. De 10 ani vedem egalitate – Pentru că noi n-avem zonă VIP. De 10 ani vedem curaj – Pentru că oamenii nu au nevoie de modă pentru a fi ei înșiși. De 10 ani vedem comunitate – Nu toată lumea se știe, dar se recunoaște. De 10 ani vedem incluziune – Suntem festivalul la care toate tipurile de familii se simt ca acasă. De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani suntem o comunitate – Și facem petreceri de ținut minte. De 10 ani trăim bucuria diversității. Bucuria ne definește. Balkanik Festival.”

Program festival

ZIUA 1: Vineri – 08.09
TBD

ZIUA 2: Sâmbătă – 09.09
TBD

ZIUA 3: Duminică – 10.09
TBD

Balkanik Festival | Ediții anterioare