Volumul aniversar „Marea Carte a Madrigalului” se lansează la Bookfest 2023

În premieră, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” se întâlnește cu publicul la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2023, care va avea loc în perioada 24 – 28 mai 2023, la ROMEXPO. Corul Madrigal va fi de această dată prezent în dublă ipostază, cea de ambasador cultural și cea de expozant.

Miercuri, 24 mai, în deschiderea oficială a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va intona imnurile naționale ale României – țara gazdă și Italiei – țara invitată de onoare. De asemenea, Corul Madrigal va susține un recital extraordinar cu lucrări din Renașterea italiană precum și compoziții românești, pe scena Arena, începând cu ora 13:00.

Sâmbătă, 27 mai, ora 13:30, Corul Madrigal invită publicul la lansarea volumului biografic aniversar  „Marea Carte a Madrigalului”, semnat de Mădălin Guruianu. Evenimentul se va desfășura la scena Agora din cadrul Bookfest, în prezența autBunorului Mădălin Guruianu și a lui Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, și va fi moderat de Valentina Băințan, producător TVR Cultural.

Proiectul editorial „Marea Carte a Madrigalului” face parte din seria de evenimente aniversare „Madrigal 60” prin care Corul Madrigal marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă. Volumul rememorează momentele marcante ale ansamblului, de la înființarea acestuia de Maestrul Marin Constantin, în anul 1963, și până în prezent. „Marea Carte a Madrigalului” completează colecția de volume biografice dedicate Corului Madrigal publicate până în prezent: „Corul Madrigal al Conservatorului” (Viorel Cosma – 1971), „Constelația Madrigal – Marin Constantin în dialog cu Iosif Sava” (1988), „Madrigal sau magia sunetelor” (Grigore Constantinescu – 1996) și „Dirijorul Marin Constantin – Portret eseistic” (Viorel Cosma – 2011).

Bookfest 2023 se desfășoară în perioada 24 – 28 mai, la ROMEXPO, Pavilionul B2, iar intrarea este liberă.

Participarea Corului Madrigal la Salonul Internațional de Carte Bookfest se desfășoară în parteneriat cu Asociația Editorilor din România, organizatorul Bookfest și se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60”. Programul este derulat pe tot parcursul anului 2023 și marchează 6 decenii de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.