Atelierele Malmaison invită publicul interesat de arta contemporană la cea de a 5a ediție Malmaison Open Doors pe 18 și 19 noiembrie 2023, între orele 15:00 – 21:00, când peste 20 de artiști și artiste își vor deschide atelierele, alături de 8 galerii și spații de proiecte, în cadrul clădirii Malmaison, situată pe Calea Plevnei nr. 137C, corp B, etajele 1 și 2, Sector 6, București.

Comunitatea artistică independentă de la Malmaison organizează bi-anual acest tip de weekend dedicat artei, în care vizitatorii au ocazia să descopere atelierele artiștilor, precum și noile expoziții ale galeriilor și ale spațiilor artist-run. Spre deosebire de majoritatea evenimentelor culturale, în care produsul care se prezintă publicului este unul finit, în cadrul Open Doors vizitatorii au ocazia unică de a cunoaște procesul artistic în derularea sa, prin schițe, machete, încercări și discuții directe cu autorii.

Intrarea este liberă pe tot parcursul evenimentului.

Ediția din luna noiembrie este cel de-al doilea eveniment din 2023, iar programul zilnic este 15:00 – 21:00. Vizitatorii vor avea acces la un program divers de tururi de atelier, expoziții și discuții cu artiștii, galeriștii, managerii culturali și organizatorii evenimentului. Printre acestea, se remarcă 3 vernisaje, la spațiile Cabinet44, Sandwich (etaj 2) și Galeria Ivan (etaj 1), o instalație interactivă la Camera E12 (etaj 2) și o bibliotecă de artă cu înscriere gratuită (Sandwich Library, etajul 2). Lista completă de participanți se regăsește mai jos.

Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert postpunk, de la ora 21:00 (la etajul 1) și o petrecere Totally Spice, de la ora 22:00 (la /SAC, etajul 2).
Mai multe informații despre Atelierele Malmaison pot fi găsite pe site-ul comunității: https://atelierelemalmaison.ro/.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați.

Asociația Artistelor și Artiștilor Malmaison
aaa.malmaison@gmail.com
Telefon +40 751935178 Liliana Basarab
Sau pe paginile social media ale Atelierelor Malmaison
IG: atelierele_malmaison
FB: Atelierele.Malmaison