Pe 4 iunie, byron te invită la J’ai Bistrot, la primul lor concert Silent.
Invitată: Diana Căldăraru
 

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 8 albume de studio, trei concerte filmate si 2 viniluri. Sunt obișnuiți să cânte atât electric pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori cât și acustic sau alături de cvartet de coarde sau orchestră simfonică. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) difuzat pe HBO România. Apoi au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO. În 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, urmat de albumul „Eternal Return”, înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road Studios.

În 2019 byron au lansat albumul ‚nouă’ compus în totalitate în limba română, un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

Cel mai recent material -efemeride- lansat la finalul lui 2023 printr-un turneu național de promovare este o colecție de conversații pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Pe parcursul celor 10 piese, byron te poartă într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor recurente, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

Line-up:
Dan Byron (voce, chitară, flaut)
6fingers (clape, chitară, voce)
Dany Serrano (chitară)
Laszlo Demeter (bass)
Andrei Ilie (tobe)

Diana Căldăraru este un artist/songwriter din România care și-a început activitatea în domeniul muzicii la vârsta de 3 ani. Ea combină elemente tradiționale ale genurilor soul și R&B cu o atitudine contemporană și personală. Cu ajutorul pianului, adaugă armonii bogate și pline de viață.

După ce și-a petrecut ultimii 4 ani făcând muzică în Olanda, Diana a decis să se întoarcă în România și să scoată primul ei EP, cea dintâi piesă fiind deja pe toate platformele de streaming și este intitulată „Going Nowhere”.

Repertoriul Dianei cuprinde atât piese clasice ale genului soul și R&B, cât și compoziții originale, în care își exprimă propria viziune și creativitate. Cu versuri profunde și personale, Diana explorează teme precum iubirea, vulnerabilitatea, intimitatea și înțelegerea de sine, oferind audienței sale o experiență muzicală captivantă.

Carisma și prezența scenică a Dianei adaugă o dimensiune specială concertelor sale live. Ea interacționează cu publicul și creează o atmosferă intimă, în care fiecare ascultător se simte conectat și implicat în povestea muzicală pe care o spune.